jún
5

Hitelfelvétel esetén a megfelelő konstrukció kiválasztásakor gyakran találkozhatunk a lakáskasszával kombinált termék fogalmával.
Ez a termék egy olyan hitelkonstrukció, melynek során a hitel megtakarítással párosul. A lényege, hogy a megtakarítási időszak alatt – mely szabad felhasználású hitel esetén 8 év, lakáscélú hitel esetén legalább 4 év – az ügyfél csak kamatot/kamat+kezelési költséget fizet a bank felé valamint a megtakarítást a lakáskassza felé.
A megtakarítási számlára befizetett betétek után minden évben 30 % , maximum 72.000 Ft állami támogatás jár. A megtakarítási időszak alatt a hitel tőkéje nem csökken, azt a megtakarítási időszak végén az állami támogatással növelt összeg fogja csökkenteni.
Lakáskasszával kombinált hitel esetén a megtakarítási időszak alatt akár 20 %-kal is csökkenthető a törlesztő részlet.

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-szemelyi-kolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr951166271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása