sze
18


Szabad felhasználású jelzáloghitel elképzelései megvalósításához. Nagyobb összegre lenne szüksége és a legkedvezőbb kamatozású hitelt keresi? Az elérhető legkedvezőbb kamatok ingatlanfedezet bevonásával érhetők el.
Szabad felhasználású jelzáloghitel esetén a hitel felhasználást nem kell számlákkal igazolni, az bármire szabadon felhasználható.
A banki szigorítások következtében valamennyi pénzintézetnél szigorodtak a hitelhez jutás feltételei. csökkent az ingatlan forgalmi értékéhez képest felvehető hitel összege. A jövedelem vizsgálat erőteljesebb lett, mindenhol jelentősen megváltozott a bank által minimálisan elvárt jövedelem összege is.
A banki termékek közül kivezetésre kerültek a munkáltatói igazolás nélkül igényelhető szabad felhasználású jelzáloghitelek és az ingatlan HB értékének 100%-ig felvehető un. magas finanszírozású lakás és egyéb hitelek is.
A legkedvezőbb hitelkonstrukciók a fedezetül bevonható ingatlanok forgalmi értékének 60-70%-ig történő hiteligénylés esetén érhető el. A hitelkalkulátorok ezt elég jól mutatják.
Aktív BAR listás személyek jelenleg nem igényelhetnek hazai pénzintézetnél hitelt még akkor sem ha az elmaradás rendezésére szeretnék fordítani a felvett hitel összeget.
Osztrák bankoknál BAR vizsgálat nélkül is igényelhető jelzáloghitel, tehát olyan személyek is hitelhez juthatnak, akik a magyar bankoknál azonnal elutasításra kerülnének. Következő bejegyzésben a személyi kölcsön igénylésről lesz szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-szemelyi-kolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr81391294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

providentsuper · http://www.provident.hu/pages/Hitel_kolcson 2009.11.16. 13:52:22

www.provident.hu/pages/Hitel_kolcson

Kölcsöntípusok

* Fedezettel biztosított kölcsön
Visszafizetését egy- vagy többféle biztosíték garantálja. A biztosíték lehet egy, a kölcsön összegével megegyező vagy nagyobb értékű tulajdon, pl. autó, lakás zálogba adása vagy készpénzletét. (de ismertek egyéb más biztosítékfajták is)
* Fedezet nélküli kölcsön
Önnek nem kell semmilyen biztosítékot felajánlani az igényléshez. A Provident gyorskölcsön is fedezet nélküli kölcsön.
<a href="http://www.provident.hu/pages/Hitel_kolcson">Provident</a>

providentsuper · http://www.provident.hu/pages/Hitel_kolcson 2009.11.16. 13:57:59

www.provident.hu/pages/Hitel_kolcson

Hitel, kölcsön

Felelős hitelfelvétel

A családi költségvetés bevételeit és kiadásait összevetve gyakran tapasztalhatjuk, hogy nincs mindig egyensúly a két oldal között. Gyakran felmerül a kérdés: megvehetjük-e? van-e rá fedezet? Bármelyik döntést hozzuk meg, azt átgondoltan, számításokkal megalapozva kell tennünk.

Győződjön meg arról, hogy vállalni tudja a törlesztőrészletek határidőre történő fizetését.

A hitelnyújtó a kölcsön folyósításával teljesíti a kölcsönszerződésben foglalt kötelezettségét, Önnek pedig ügyfélként azt a kötelezettséget vállalja, hogy határidőre teljesíti a törlesztőrészleteket. A szerződés aláírásával mindkét fél olyan kötelezettségeket vállal, amelyek nem teljesítése jogi következményekkel jár.

A Provident által nyújtott kölcsön esetében nincsenek váratlan költségek, a szerződéskötéskor megállapított kamat és egyéb hiteldíj-elemek pedig garantáltan nem változnak.

Mi a kölcsön?

A kölcsönügylet során a kölcsönadó pénzt juttat a kölcsönvevőnek, és a kölcsönvevő beleegyezik, hogy a kölcsönzött pénzt egy közösen meghatározott időpontban kamatokkal együtt visszaadja.

Egy kölcsön felvétele sok esetben jelenthet gyors és egyszerű megoldást. Bárkivel megeshet, hogy plusz pénzre van szüksége valamilyen kiadáshoz vagy különleges alkalomra. Fontos azonban végiggondolnunk, hogy mekkora törlesztőrészlet fizetését tudjuk vállalni.

Mielőtt egy vállalat hitelt nyújt Önnek, információkra van szüksége, hogy olyan feltételekkel és törlesztőrészlettel tudjon Önnek kölcsönt adni, mely megfelel az Ön igényeinek és teherviselő képességének.

Kölcsöntípusok

* Fedezettel biztosított kölcsön
Visszafizetését egy- vagy többféle biztosíték garantálja. A biztosíték lehet egy, a kölcsön összegével megegyező vagy nagyobb értékű tulajdon, pl. autó, lakás zálogba adása vagy készpénzletét. (de ismertek egyéb más biztosítékfajták is)
* Fedezet nélküli kölcsön
Önnek nem kell semmilyen biztosítékot felajánlani az igényléshez. A Provident gyorskölcsön is fedezet nélküli kölcsön.

Mi a THM?

A THM (Teljes Hiteldíj Mutató) egy technikai mutatószám. Az Egyesült Államokban fejlesztették ki, nagy összegű, hosszú lejáratú, havi törlesztésű lakáshitelek összehasonlítására. Rendeltetése, hogy nemcsak a kamatot, hanem az összes felmerülő díjat figyelembe véve, szabványosított formában mutassa meg a fogyasztónak, mennyibe kerül a hitele.

A képletet három tényező befolyásolja: a kölcsönösszeg nagysága, a kölcsön futamideje és a visszafizetés gyakorisága. A képlet szerint a THM annál magasabb, minél rövidebb a futamidő, minél kisebb a hitelösszeg és minél gyakoribb a törlesztés. Annak ellenére, hogy a THM értékét százalékban fejezik ki, ez a százalék nem azonos az eredetileg felvett hitelösszeg után fizetendő kamattal.

A THM, azaz teljes hiteldíj mutató fogalmi meghatározását és számítási módját a 41/1997.(III.5.) Kormányrendelet tartalmazza.

A THM és a Provident:

A Provident rövid lejáratú, kis összegű, gyakori törlesztésű kölcsönöket nyújt ügyfeleinek. A képlet szerint a THM annál magasabb, minél rövidebb a futamidő, minél kisebb a hitelösszeg és minél gyakoribb a törlesztés. Ezért tűnhet magasabbnak a visszafizetendő összeg a kis összegű, rövid lejáratú, gyakori törlesztésű kölcsönök esetében.

Példák a Provident kölcsöne esetén

1. Otthoni szolgáltatás igénybevételével:

A kölcsön összege: 50 000 Ft
A kölcsön futamideje: 30 hét
Heti törlesztőrészlet: 2 550 Ft
Visszafizetendő összeg: 76 500Ft
Kamat: 35,82%
THM: 366,37%

2. Átutalásos kölcsön igénybevételével:

A kölcsön összege: 50 000 Ft
A kölcsön futamideje: 30 hét
Heti törlesztőrészlet: 2180 Ft
Visszafizetendő összeg: 65 400 Ft
Kamat: 35,82%
THM: 157,15%

Fizetőképességünk megőrzése

A különböző felvett hitelek együttes összege és a család rendelkezésére álló jövedelmek között feszültség alakulhat ki. Ismerős lehet a mondás alapján: tovább nyújtózkodtunk, mint ameddig a takarónk ér

Jobb elébe menni a problémáknak. A hitelfelvételi döntés előtt praktikus megoldás a rendszeres bevételek és a rendszeres kiadások hosszú távú mérlegének elkészítése, amiből kiderül, hogy milyen kötelezettségvállalásra (hitelfelvételre) vagyunk képesek.

Az is érdekes és fontos információ, hogy a család felhalmozott vagyona (ingatlanok, egyéb értékek) és a hitelállomány (tejes hiteltartozás) aránya mit mutat. Az összes hitel magas aránya veszélyeztetheti a család hosszú távú, biztonságos működését. (Gyakran jelzálog is terheli az ingatlant, ami anak értékesítését nehezíti vagy megakadályozza.) Azt is mérlegelni kell, hogy a családfenntartó jövedelmének hosszú távú kiesése (pl.: betegség) esetén milyen veszélyhelyzet alakul ki a családban.
Ha nehezen boldogul a kölcsöntörlesztéssel

Provident ügyfélként, amennyiben egy törlesztőrészletet nem tud kifizetni, javasoljuk, mielőbb lépjen kapcsolatba képviselőjével, és egyeztessenek arról, hogy milyen módon lehet a helyzetet megoldani.
süti beállítások módosítása