jún
5

A banki szigorítások következtében a gyakorlatilag eltűntek a bankok kínálatából az alacsony önerő mellett nyújtott hitelek. Jelentősen szigorították a jövedelemvizsgálatot is, a minimálbér jövedelem már a legtöbb pénzintézetnél nem elegendő a hitelfelvételhez, vagy csak a fedezetül szolgáló ingatlan alacsony mértékéig vehető fel hitel.

A hitelpiacon jobban körülnézve, még a jelenlegi helyzetben is találhatunk olyan lakáshiteleket, ahol minimális 5-10%-os önerővel is megoldható a hitelfelvétel kiegészítő ingatlan bevonása nélkül! Azonban a kamat, a kezdeti költségek és a havi részletek lényegesen magasabbak lettek ezeknél a típusú hiteleknél egy fél évvel ezelőtti állapothoz képest. A feltételek is szigorodtak, nőtt az elfogadható ingatlanok minimális forgalmi értéke, nőtt az elvárt jövedelem is.
A fészerkaró hitel továbbra is elérhető, azaz meghatározott feltételek teljesülése esetén már 10 % saját erő is elegendő a lakásvásárláshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-szemelyi-kolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr41166235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása