már
29

Személyi kölcsön igénylése estén a hitelt nyújtó bank kockázata lényegesen nagyobb a jelzáloghitelekkel szemben, mivel itt a hitel visszafizetésének egyetlen biztosítéka az ügyfél tiltható jövedelme. Abban az esetben, ha az ügyfél nem fizeti hitelét, akkor a bank a jövedelem letiltását kezdeményezheti, de ha a jövedelem kifizetése kp-ban történik, akkor ez nehezebben megoldható.
Személyi kölcsön igénylése esetén szintem minden banknál alapvető elvárás, hogy a jövedelemnek folyószámlára kell érkeznie. 
Léteznek olyan bankok, akik a folyószámlára érkező jövedelmet nem írják elő alapfeltételnek, de ebben az esetben is az igénylőnek rendelkezni kell olyan bankszámlával, amin legalább havi 3-4 pénzmozgás látható (aktív bankszámla). Aktív bankszámla nélkül a kézbe kapott fizetés nem elfogadható.
Személyi hitel igénylése esetén minden esetben csatolnunk kell az elmúlt 2-3 havi bankszámlakivonatunkat, tehát hitel felvételi terveink esetén legalább 2-32 hónapig kérjük munkáltatónkat, hogy a bejelentett jövedelmünket utalja folyószámlára.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-szemelyi-kolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr91033786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kölcsön · http://www.finance-info.hu 2010.04.27. 09:58:24

Tiszteletem

A személyi kölcsön igénylése nem olyan egyszerü ugy látom. De mindenesetre köszönöm a tájékosztatást, segítet nekem!

Üdv.

hitelonline · http://szemelyikolcson.biz 2010.06.19. 11:27:35

Létezik olyan személyi kölcsön is, ahol nem kérnek be bankszámlát az ügyféltől. Ez egy speciális hitelkártya kiváltó megoldás. E konstrukciónál a kölcsönösszeg alapja a kiváltandó hitelkártya, hitelkártyák kerete, vagyis akkora személyi kölcsönt kaphatunk, amekkora a hitelkeretünk a kártyán. Természetesen ez esetben is vizsgálják a fizetőképességet, csak nem a jövedelem oldaláról közelítenek, hanem a hitelkártyához kapcsolódó fizetési fegyelmet nézik. Három havi hitelkártya kivonatot kérnek be, vagyis a megszűntetendő hitelkártyával szemben követelmény, hogy ne legyen késedelmesen fizetve, illetve az utolsó hónapban legfeljebb a hitelkeret fele lehet lemerítve.
süti beállítások módosítása