máj
12

A forint gyengülése, és a devizahitelesek törlesztő részleteinek megugrása miatt sokan döntenek a forint alapú kölcsönök mellett.
Tudni kell azonban, hogy  bár az erős forint idején felvett deviza alapú hitelek részlete az év elején csaknem harmadával több volt, mint igényléskor, azonban még így sem váltak kedvezőtlenebbé, mintha ugyanakkor ugyanezt a hitelt forint alapon vették volna fel.
A mostani időszak a gyenge forintárfolyam miatt ideális a devizahitelek felvételére, hiszen a későbbi erősödés mértéke arányosan csökkenti az ugyanakkori tőketartozásunkat, és ezáltal a törlesztő részletünket is. Ezek ismeretében még a devizahitelek viszonylagos kockázatossága mellett is érdemes megfontolni, hogy hazai fizetőeszközben kívánunk-e eladósodni – főleg, hogy a későbbi euró-zónához való csatlakozás, és az akkor bekövetkező átváltás a forinthitelek részleteinek alakulását is bizonytalanná teszi.
Léteznek olyan termékek, amelyekkel a devizahitelesek nagyobb biztonságban tudhatják magukat.  A konstrukció lényege, hogy a kamat- és árfolyamváltozások hatása nem a törlesztőrészletekben jelentkezik, hanem a futamidő változik. Így a részlet fix lesz, ezáltal költségvetésünk is sokkal inkább tervezhetővé válik! A termék egyébként mint lakáscélú-, mind szabadfelhasználás esetén az egyik legkedvezőbb konstrukció a piacon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hitel-szemelyi-kolcson.blog.hu/api/trackback/id/tr591117432

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hitel Tippek 2009.05.13. 13:00:09

deviza hitelek fix törlesztővelA forint gyengülése, és a devizahitelesek törlesztő részleteinek megugrása miatt sokan döntenek a forint alapú kölcsönök mellett.Tudni kell azonban, hogy  bár az erős forint idején felvett deviza alapú hitelek részlete…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HitelesBalu · http://www.credithill.eu 2009.05.12. 22:42:49

nyilván ez csak olyan esetekben működik, ha a futamidő nem a leheséges maximu volt. ugye? :)
süti beállítások módosítása